Minden amit a hajhullásról tudni érdemes

Hajhullás a karantén idején?

Balázs Róbert - Hajteremtő
Balázs Róbert - Hajteremtő
2020.11.03 23:30
Hajhullás a karantén idején?

Egyszer majd, csak emlék lesz a karanténban eltöltött idő, amit felidézünk családi, baráti körben. Ez egy különleges helyzet, ami mindenki számára szokatlan. Rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle! Lehetnek majd rossz emlékeink, de miért ne lennének akár kellemes, jó hangulatban eltöltött órák is, amelyeket magunkra fordítottunk. Ne felejtkezzünk el arról, hogy így bezárva az ember frusztrált lesz egy idő múlva, eluralkodhat rajta a rossz hangulat, akár az unalom is.

Tegyünk meg mindent, hogy ne legyen hajhullás a karantén idején! Használjuk ki ezt az időt hasznosan! A stressz és a ránk nehezedő nyomás kedvez a hajhullásnak. Kezünkben, párnánkon láthatjuk nyomait. Ne legyen így! Az alábbiakban levezetek egy hajápolási "szertartást", egy boltunkból tetszőlegesen választott termékcsalád segítségével:

Legyen az Or-gold - hajgyógyászok által is ajánlott - és az egyik legtöbb összetevőt tartalmazó, olasz termékcsalád, mivel minden hajhullás elleni terméktípust tartalmaz, amire szükség lehet. Úgy mint sampont, balzsamot, fejbőr tisztító folyadék, hajszesz.

Tételezzük fel, hogy már megfelelő vitamint szedünk hajhullásunkra. Teremtsünk nyugodt körülményeket, kapcsoljuk ki a telefont, legyen csend vagy egy nyugtató zene, ami máris kellemes hangulatot teremt. Készítsük elő a hozzávalókat. Akár gyertyát is gyújthatunk.

1. Állítsuk be a megfelelő hőmérsékletű vizet, ami sem túl forró, sem túl hideg (egyik sem jó hajhullás esetén). Alaposan öblítsük le a fejünket, lehet kicsit masszírozni is.

2. Samponozzuk be a már előre 2:1 arányban felhígított Or-Gold Hajfürdővel, hajhossztól függően 1/2-1 diónyit használva és jól habosítsuk fel. Ezután alaposan átdörzsölve a fejbőrünket, mossuk meg a hajunkat.

                                                           Or-Gold Hajhullás Elleni Hajfürdő Plusz 500ml

3. Öblítsük le nagyon alaposan.

4. Ismételjük meg a folyamatot. (1.,2. pont) (Még ne öblítsük le!)

5. Hagyjuk a hajunkon 5 percig. (Addig pl. dudorászhatunk.:))

6. Öblítsük le nagyon alaposan.

7. Következzen az Or-gold Caduta Hajhullás Elleni Pakolás. A még vizes hajon oszlassuk el a megfelelő mennyiséget, alaposan masszírozzuk be 5 percen keresztül, majd hagyjuk hatni 10 percig. (Itt megint lehet dudorászni...) Ez után nagyon alaposan öblítsük le.

Or-gold Caduta Hajhullás Elleni Pakolás 500ml

8. Kicsi itassuk fel a vizet a hajunkon, még nem kell alaposan megtörölni.

9. Elérkeztünk a csodálatos (ezt mindenki megérti, aki használja, hogy miért...) Or-gold Fejbőr Tisztító D-oldathoz. A cseppentő segítségével 8 pipettával kell felvinni a fejbőrre és belemasszírozgatni mindenhová alaposan, majd 5 percig hagyni hatni. (Nem kell kiöblíteni!)

                                                                   Or-gold Fejbőr Tisztító D-oldat 100ml

10. Jöhet az Or-gold Hajhullás Elleni Ampulla Plusz. Ekkorra már bizonyára nagyon belejöttünk, szóval használjuk ugyanúgy mint az előző pontban szereplő D-oldatot.

                                                             Or-gold Hajhullás Elleni Ampulla Plusz 100ml

11. Ezután formázzuk hajunkat ízlésünknek megfelelően, de ha megtehetjük (mert, miért ne...karantén van.) inkább hadd száradjon meg magától a hajunk, ez a legegészségesebb.

Remélem tudtam segíteni mindenkinek, hogy jobb hangulatban teljenek ezek a napok és mindenkinek van lehetősége kicsit kényeztetni önmagát és mindeközben tenni valamit a hajhullás ellen a dús hajért!

Szeretettel, HAJrá! - A Hajteremtő

Hajhullás elleni szerek

 

Kapcsolódó hajhullás elleni cikkek:

Tavaszi hajhullás? Így előzd meg!

Tavaszi hajhullás? Így előzd meg!

Az őszi hajhullás oka

 Az őszi hajhullás oka