Minden amit a hajhullásról tudni érdemes

Mi a különbség a kondícionáló, a balzsam és a maszk között? (hajhullás elleni szereknél is)

Balázs Róbert - Hajteremtő
Balázs Róbert - Hajteremtő
2020.11.03 23:35
Mi a különbség a kondícionáló, a balzsam és a maszk között? (hajhullás elleni szereknél is)

Sokan zavarba jönnek, hogy milyen hajápolási terméket kellene választaniuk ami a legmegfelelőbb a hajuknak, amitól fényes lesz, de mégsem zsíros, nem látszik a haj vége töredezettnek, seprűsnek, elhanyagoltnak. Tudjuk milyen elhatározni, hogy most pedig nekilátunk és veszünk valamit a hajunkra amitől szebb lesz, könnyen fésülhető. Nincsenek nagy igényeink, csak legyen egyszerűen csodaszép! - ami mi más lehetne, mint mondjuk egy kondícionáló...vagy...balzsam...vagy hajmaszk...ajajjj...akor most melyik is?

Ez a kérdés gyakori, még a szakemberek sem mindig ismerik a pontos választ, ami pedig nagyon egyszerű és kézenfekvő. Nézzük:

 

- Hajkondícionáló: a hajat feszessé, simává és ragyogóvá teszi, illetve védi a sérülésektől. Védőréteget képez a hajszál körül, könnyen fésülhetővé teszi azt. Amennyiben egészséges a hajad, akkor ez egy kiváló eszköz arra, hogy fenntartsd ezt az állapotot! A tökéletes kondícionáló meggyógyítja a hajat és megszünteti a probléma okait, nem csak elrejti azokat. Normál vagy enyhén sérült hajra célszerű alkalmazni.  Antisztatikus hatású, azaz a haj nem fog a kezelés után "szállni".

 

- Hajbalzsam: a balzsam alapvető hajápolási termék.Táplálja, erősíti, hidratálja a hajat, csökkenti annak irritációját, megnyugtatja a fejbőrt, segíti növekedését.Speciális problémák megoldására használjuk (töredezett haj, korpásodás, hajvesztés(hajhullás)).A hajbalzsamok olyan speciális kozmetikumok, melyek nem csak a haj felületén hatnak, mélyen behatolnak a haj belső szerkezetébe is. Semlegesíti az alkálifémek negatív hatásait a hajban.A balzsam regenerálja, helyreállítja, stimulálja a haj növekedését, izgatja a hajhagymákat ezzel elősegíti a haj növekedését, ami hajhullás esetén nagyon fontos!
A balzsamok erősebbek, mint a kondícionálók!

 

- Hajmaszk: A leghatékonyabb fegyver a sérült haj elleni küzdelemben! A regeneráló maszkok a haj sérült területeit töltik ki keratinnal. Behatol a haj szerkezetébe, táplálja és hidratálja, erősíti és rugalmasabbá teszi. Kisimítja a haj külső rétegét.  A maszkokat akkor célszerű használni, ha a fürtök nagyon sérültek. Ebben az esetben a hatás sokkal jobban látható, mintha balzsamot használnánk. Tökéletesen stimulálják az új hajszálak növekedését, táplálják őket jótékony anyagokkal, gyorsan visszaállítják az elveszett ragyogást, megszüntetik a szétvált végeket. Kiváló eredményeket mutatnak a hajhullás, a hajkárosodás, a festés okozta károsodás esetén is. Előnyök: a maszkok helyreállítják a sérült hajszerkezetet, kiküszöbölik a "széna" fejet, táplálják és hidratálják a hajat, fejbőrt.

 

Összefoglalva:

 

- Hajkondícionáló: véd, megtart

- Hajbalzsam: javít

- Hajmaszk: nagyon javít

 

Következő cikkeinkben kitérünk mindhárom termékcsoport használatára.

Így már tudjuk, mi a különbség a kondícionáló, a balzsam és a maszk között. (hajhullás elleni szereknél is)

 

Nézz körül a hajhullás elleni Balzsamok, Kondícionálók, Maszkok között és válaszd a Neked megfelelőt!

 

Szeretettel, HAJrá! - A Hajteremtő

Hajhullás elleni szerek

Kapcsolódó hajhullás elleni cikkek:

A hajkondícionáló helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajkondícionáló helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajbalzsam helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajbalzsam helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajmaszk helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajmaszk helyes használata (hajhullás esetén is)