Minden amit a hajhullásról tudni érdemes

A hajbalzsam helyes használata (hajhullás esetén is)

Balázs Róbert - Hajteremtő
Balázs Róbert - Hajteremtő
2020.11.03 23:46
A hajbalzsam helyes használata (hajhullás esetén is)

Mint az előző cikkben ígértem kitérünk a balzsamok helyes használatára, tulajdonságaira:

 

Mi a hajbalzsam?

A balzsam alapvető hajápolási termék.
Táplálja, erősíti, hidratálja a hajat, csökkenti annak irritációját, megnyugtatja a fejbőrt, segíti növekedését.
Speciális problémák megoldására használjuk (töredezett haj, korpásodás, erős hajvesztés(hajhullás: androgén alopécia, alopecia areata, diffúz hajhullás, stb.)). Hatása a következő mosásig tart.


A balzsam kisimítja a hajat, de ezen kívül hidratálja a fejbőrt és csökkenti az esetleges viszketést. Puhává, selymessé és kellemes tapintásúvá teszi a hajat. Mindig a hajunknak megfelelőt válasszunk, tehát zsíros hajra keressünk arra való balzsamot, hajhullásra hajhullás elleni balzsamot, stb.. Alkalmazása után a haj könnyen fésülhető lesz.


A balzsamokat 1-3 alkalommal szabad egy héten használni, attól függően, hogy mennyire sérült a haj. A hajbalzsamok olyan speciális kozmetikumok, melyek a haj felületén hatnak és elég mélyen behatolnak a haj belső szerkezetébe is. Nagyon sűrű a textúrájuk. 

 

Sok modern balzsam sok tápanyagot, keratint, szerves savakat, gyógynövényeket, vitaminokat, szénhidrátokat és komplex fehérje kivonatokat tartalmaz. Amennyiben túl sűrűn használjuk a balzsamot, akkor viszont a haj elnehezedik, kinézete kívánnivalót fog hagyni maga után, zsíros, koszos hatást kelt. Semlegesíti az alkálifémek negatív hatásait a hajban. A balzsam regenerálja, helyreállítja, stimulálja a haj növekedését, izgatja a hajhagymákat ezzel elősegíti a haj növekedését, ami hajhullás esetén nagyon fontos! Puhítja a bőrt, segít megszabadulni a korpától.
A balzsamok erősebbek, mint a kondícionálók!

 

Használata:

 

- Törölközőszáraz hajon kell alkalmazni, különben a hatóanyagok fele a hajból kifolyó vízzel a lefolyóban köt ki, a másik fele pedig a magas páratartalom miatt nem szívódik be.

1. Megmossuk a hajunkat, nagyon alaposan kiöblítjük! Ne maradjon a hajban sampon, mert az nem tesz jót a fejbőrnek, illetve gyengíti a balzsam hatását!

2. Tegyünk a tenyerünkbe egy adag (a haj hosszának függvényében) balzsamot. Zsíros haj esetén ne érje a haj tövét, attól 2cm-re vigyük fel. Száraz hajnál tőtől a végéig kell felvinni és eloszlatni.
Normál haj esetén szintén mehet végig. 5-30 percig érdemes hatni hagyni. Alkalmazása után a hajat alaposan ki kell öblíteni, hogy lezáródjanak a hajszálak és gyönyörű ragyogást biztosítson.

+1 tipp: Mikor rajta van a hajon, csavarjuk azt törölközőbe és melegítsük hajszárítóval vagy használjunk klimazont.

 

Következő cikkemben kitérek a maszkok használatára.

 

Szeretettel, HAJrá! - A Hajteremtő

Hajhullás elleni szerek

 

Nézz körül a hajhullás elleni Balzsamok, Kondícionálók, Maszkok között és válaszd a Neked megfelelőt!

 

Kapcsolódó hajhullás elleni cikkek:

Mi a különbség a kondícionáló, a balzsam és a maszk között? (hajhullás elleni szereknél is)

Mi a különbség a kondícionáló, a balzsam és a maszk között? (hajhullás elleni szereknél is)

A hajkondícionáló helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajkondícionáló helyes használata (hajhullás esetén is)

 

A hajmaszk helyes használata (hajhullás esetén is)

A hajmaszk helyes használata (hajhullás esetén is)