Minden amit a hajhullásról tudni érdemes

A hajszesz helyes használata (hajhullás esetén is)

Balázs Róbert - Hajteremtő
Balázs Róbert - Hajteremtő
2020.11.03 23:58
A hajszesz helyes használata (hajhullás esetén is)

 

Mi a hajszesz (hajtonik, hejelixír, stb.)?


A hajszeszek általában alkohol tartalmú hajápoló szerek, melyek valamilyen fejbőr elváltozást, annak nem megfelelő működését (hajhullás (androgén alopécia, alopecia areata, diffúz hajhullás, stb.), korpásodás, viszketés, stb.) hivatottak megszüntetni.


Mikor használjuk?


- Gyakoriság: függ attól, hogy pl. hajhullás esetén fenntartó kezelést alkalmazunk vagy egy intenzív kúrára van szükségünk. Fenntartó kezelés esetén elég hetente minimum 1x alkalmazni. Intenzív kúra esetén akár naponta 2x.

- Időtartam: amennyiben hullásra hajlamos a hajunk, úgy évente kétszer mindenképpen ajánlott egy-egy kúrát végigcsinálnunk, tavasszal és ősszel - ez inkább a fenntartást, megelőzést szolgálja. Az intenzív kúra tartson legalább 1 hónapig, de legfeljebb 6 hónapig, ha ezalatt a 6 hónap alatt nem tapasztalunk változást, akkor sajnos nem a nekünk megfelelő terméket választottuk!


Használatuk:


A hajszeszek bármikor használhatóak, száraz hajon is!


Itt most nézzük meg az alapos, mindenre kiterjedő használatukat:

1. Mossunk hajat. (A hajmosás menete hajhullás esetén(is))
2. Használjunk hajápoló termékeket. (Mi a különbség a kondícionáló, a balzsam és a maszk között? (hajhullás elleni szereknél is))
3. Törölköző száraz legyen a hajunk. Alkalmazd választékról választékra közvetlenül a fejbőrön, lágy körkörös mozdulatokkal. A masszírozáshoz helyezd az ujjaidat a halántékodhoz és széles, körkörös mozdulatokkal haladj végig a teljes hátsó és oldalsó részen, egészen a fejtetőig! Masszírozás közben végezz szorító-kiengedő mozdulatokat! A kezelést zárd a fejbőr gyors, csipkedő mozdulatokkal történő masszírozásával! Ismételd meg az eljárást legalább háromszor!
4. Nem szabad kiöblíteni!
5. Folytasd a kívánt frizura kialakításával.

 

Szeretettel, HAJrá! - A Hajteremtő

Hajhullás elleni szerek

 

Nézz körül a hajhullás elleni Ampullák, hajszeszek között és válaszd a Neked megfelelőt!

 

Kapcsolódó hajhullás elleni cikk:

Mi a különbség a hajszesz, a hajtonik és a hajelixír között? (hajhullás esetén is)

Mi a különbség a hajszesz, a hajtonik és a hajelixír között? (hajhullás esetén is)