Minden amit a hajhullásról tudni érdemes

A hajmosás menete hajhullás esetén(is)

Balázs Róbert - Hajteremtő
Balázs Róbert - Hajteremtő
2020.11.03 23:14
A hajmosás menete hajhullás esetén(is)

Az alábbiakban pontosan felvázoljuk, hogyan is kell helyesen hajat mosni.

Sampon: Sokan nem tudják, de  a samponokat érdemes fele-fele arányban felhígítani (1 rész sampon + 1 rész víz), amennyiben az adott samponra nincs ráírva ettől eltérő hígítási arány.

Mindig a hajunknak megfelelő sampont válasszunk, ami bevált azt nem érdemes csak kíváncsiságból újra cserélni. Amennyiben viszont 6 hónap elteltével sem hozza a kívánt eredményt, akkor bizony váltani kell! Legyen szó akár zsíros, száraz, normál hajra vagy esetleg hajhullás elleni samponról, ez mindegyikre igaz.

Víz: A forró víz nem éppen ideális választás, mert szárítja a hajat és a fejbőrt, illetve az apróbb égési sérülések kellemetlenek és akár ki is égetheti a hajhagymákat, ami ugye nem tesz neki jót...
A legideálisabb a meleg víz.
A hideg víz is nagyon jó mert ugye webáruházunkban igen nagy a választék felső-kategóriás hajhullás elleni szerekből...szóval nem a hideg víz nem jó, kifázhat tőle a fejbőr és akkor bizony hullani kezd!

1. Öblítsük le a hajunkat, nagyon alaposan. Már ekkor is finoman átdörzsölhetjük a fejbőrt, mert már akkor kicsit "kinyomjuk" a hajhagyma felső részében lévő zsírt, amit aztán könnyebb lesz eltávolítani.

2. Oszlassuk el a sampont(általában egy diónyit, hajhossztól függően, illetve ha nincs hígítva) a fejen. Érdemes a fejtetőn kezdeni, majd a fel hátsó részén habozni, majd felül és oldalt folytatni.

3. Amennyiben már egyenletesen felhaboztuk mindenhol, kezdjük el dörzsölni a fejbőrt, egyenletes körkörös vagy horizontális(vízszintes) mozgást végezve. Induljunk előröl a homlok felé, hátra, teljesen a tarkóig. Ezt ismételjük meg legalább háromszor. Utána folytassuk oldalt körkörös vagy vertikális(függőleges) mozgást végezve, szintén legalább 3x, a barkótól haladva a fül körül, hátra a tarkóig. Majd a tarkó alját még külön körkörös vagy vertikális(függőleges) mozgást végezve, dörzsöljük meg. Miután ezzel megvagyunk, az egész folyamatot ismételjük meg szintén legalább 3-szor. Az egész folyamat tartson, hajhossztól függően legalább 2-3 percig. Hajhullás elleni samponoknál ezen felül érdemes még rajta hagyni a sampont 3-20 percig, ez sampontól is függ(általában azért 5 perc elég).

4. Öblítsük ki a hajat alaposan.

5. Jöhet a 3. lépés újra, ez a tisztítómosás.

6. Az utolsó öblítés következik, ennek nagyon alaposnak kell lennie! Elvileg ugyanannyi ideig kell öblíteni, mint ameddig a mosási folyamat tartott(nem számítva azt a részt, amikor rajta kell hagyni), de igazából szerintem annyi, hogy legyen alaposan kiöblítve.

7. Utolsó lépésként töröljük meg a hajunkat, de inkább úgy írnám: itassuk fel a vizet a fejbőrünkről és a hajunkról egy törölközővel...tehát NE dörzsölgessük, mert az nem tesz jót a hajszálaknak, szálkásodni fognak, illetve attól még, hogy dörzsölve van, nem lesz szárazabb!

 

Nézz körül hajhullás elleni Samponjaink között és válaszd a Neked megfelelőt!

Szeretettel, HAJrá! - A Hajteremtő

Hajhullás elleni szerek

 

 

Kapcsolódó hajhullás elleni cikkek:

1-szer vagy 2-szer mossuk a hajunkat, ha hullik?

1-szer vagy 2-szer mossuk a hajunkat, ha hullik?

 

Hullik a hajad? Erősen vagy lágyan szoktad dörzsölni?

Hullik a haja? Erősen vagy lágyan szokta dörzsölni?

Hajhullás esetén, hányszor mossunk hajat 1 héten?

Hajhullás esetén, hányszor mossunk hajat 1 héten?